Cele mai populare diete pentru pierderea în greutate

Alegerea unei diete de scădere în greutate este la fel de dificilă ca și aderarea la aceeași dietă. În primul rând, atunci când alegeți o dietă, trebuie să vă asigurați că alimentele utilizate cel mai adesea nu sunt neplăcute, deoarece va fi prea dificil să respectați programul de nutriție pe care această dietă îl prescrie singur. În timp ce dieta înseamnă că ne privăm de posibilitatea de a mânca ceva dulce sau gras ori de câte ori vrem, nu înseamnă că dieta noastră trebuie să fie respingătoare. De aceea este important să alegeți dieta care este cea mai potrivită pentru dvs. și care conține alimentele pe care le doriți în programul dvs.

Dieta proteică

Dieta proteică se bazează pe alimente bogate în proteine și este extrem de slabă în carbohidrați. Ideea este că, prin limitarea carbohidraților, nivelul insulinei scade. Acest lucru încurajează organismul să producă mai mult glucagon, care ajută la arderea grăsimilor stocate. Mai multe despre dieta proteică puteți citi aici.

Dieta 9 kg timp de 14 zile

Cei care au încercat această dietă după două săptămâni au fost foarte mulțumiți de rezultat. Programul alimentar este foarte simplu, iar după terminarea dietei este foarte dificil să se întoarcă kilograme, adică se presupune că nu are efectul yo-yo. Mai multe despre dieta de 9 kg în 14 zile pot fi citite aici.

Dieta fără carbohidrați pentru pierderea rapidă în greutate

Această dietă fără carbohidrați se bazează pe presupunerea că organismul va fi atunci când nu primește suficient carbohidrați pentru a obține energie din grăsimi. Acest lucru va duce la topirea grăsimii corporale și la scăderea în greutate. Există multe diete populare care utilizează această abordare. În plus față de Atkinson, există și o dietă în zonă, o dietă bogată în proteine, dieta lui Stilman și altele. Mai multe despre dieta fără carbohidrați puteți citi aici.

Mulți profesioniști din domeniul sănătății avertizează utilizatorii dietelor menționate. Un studiu realizat de un grup de profesioniști din domeniul sănătății, publicat în Jurnalul American de boli de rinichi, oferă rezultate interesante obținute după un studiu de șase săptămâni. Deși o Nutresin dietă bogată în carbohidrați și bogată în proteine este frecvent utilizată pentru scăderea în greutate, impactul acesteia asupra organismului nu este la fel de eficient. Mai exact, sa demonstrat că, după șase săptămâni de astfel de diete, există o supraîncărcare a rinichilor, riscul de formare a pietrelor, scăderea nivelului de calciu și riscul de defalcare a oaselor.

Cu alte cuvinte, aceste diete sunt bune dacă sunt efectuate moderat, ceea ce înseamnă că dacă ați mâncat foarte mulți carbohidrați până acum, oprirea bruscă și completă a consumului de carbohidrați poate însemna un șoc sever pentru organism. Carbohidrații sunt esențiali pentru corpul nostru, precum și pentru proteine, dar consumul zilnic moderat poate arăta, de asemenea, rezultate excelente pe care le veți fi mulțumiți și veți construi și obiceiuri alimentare sănătoase.

Dieta DASH

Dieta DASH subliniază dimensiunea porțiunilor, o dietă variată și cantitatea potrivită de nutrienți. Urmând dieta DASH, veți scădea tensiunea arterială cu câteva puncte în doar două săptămâni, precum și greutatea corporală. Citiți mai multe despre dieta DASH aici. Trei științifice recente studii legate de dieta DASH și publicate în populara revistă Cupa clinica de medicina, au arătat că o dietă bogată în fructe, legume, boabe întregi, обезжиренными produse lactate și рафинированными hidrati de carbon, extrem de util în reducerea tensiunii arteriale, împreună cu o combinație de stil de viață sănătos.

Aceste studii au extins foarte mult cunoștințele despre intervențiile non-farmacologice pentru gestionarea hipertensiunii arteriale, subliniind, de asemenea, nevoia de consiliere și instruire suplimentară a societății pentru un stil de viață sănătos și obiceiuri alimentare adecvate.

Dieta medicală

Fondatorul acestei diete a susținut că dietele convenționale sunt prea lente și complicate pentru majoritatea oamenilor, așa că a creat un regim strict de două săptămâni de dietă cu conținut scăzut de calorii. Această dietă este foarte asemănătoare cu Atkins, dar un regim alimentar medical vă permite să consumați pâine și fructe. momentulpentrufemei.com

Dieta de lamaie

Dieta de lamaie, cunoscută și sub denumirea de plan de curățare, a atins punctul culminant atunci când a fost recomandată de Beyoncé Knowles megapixel. Această dietă se bazează pe eliminarea toxinelor din organism și, în același timp, contribuie la scăderea în greutate.

Dieta 10%

Această dietă aderă la 90/10 reguli, ceea ce înseamnă că 90% din dietă ar trebui să se concentreze exclusiv pe alimente sănătoase, în timp ce restul de 10% ar putea fi o masă „ieftin”. Ce înseamnă asta? De exemplu, dacă urmați un plan de dietă care permite cinci mese mici pe parcursul zilei, atunci veți mânca 35 de porții pe săptămână.

Dezintoxicare Dieta

Această dietă se bazează în primul rând pe curățarea corpului de toxine care se acumulează pe tot parcursul anului. Premisa unei diete de detoxifiere este că organismul dumneavoastră are nevoie de ajutor pentru a elimina substanțele nocive din organism. Aceste toxine pot fi deșeuri naturale, pesticide, poluanți atmosferici sau alte substanțe nocive.

Un studiu științific publicat în Jurnalul cunoscut de nutriție umană și Dietetică enumeră beneficiile unei diete de detoxifiere, precum și riscurile posibile. În special, dietele de detoxifiere au devenit recent strategii dietetice extrem de populare, care facilitează eliminarea toxinelor și scăderea în greutate, contribuind astfel la sănătate și bunăstare. Deși industria de detoxifiere crește, există foarte puține dovezi clinice care susțin utilizarea acestor diete.

Un număr de studii clinice au arătat că o dietă de detoxifiere comercială îmbunătățește detoxifierea ficatului și elimină poluanții organici persistenți din organism, deși aceste studii sunt suspecte din cauza metodologiilor eronate și a numărului mic de subiecți. Prin urmare, trebuie să consultați un medic înainte de a recurge la astfel de decizii și să verificați dacă acest tip de dietă vă poate afecta sănătatea.

Dieta cu mere

Ceea ce necesită dieta unui măr este să mănânci o mulțime de mere și să bei multă apă. Apa este necesară pentru umflarea pectinei. Astfel, se creează un sentiment de sațietate, deși consumul de calorii în organism este extrem de scăzut. Când mâncați mere, aveți mai puțină nevoie de mese grele. O cantitate mare de fibre ajută, de asemenea, la curățarea organelor digestive, astfel încât merele sunt sfătuite să elimine toxinele suplimentare din organism.